Asya borsaları kritik görüşme öncesi karışık seyrediyor

ABD ve Çin Arasındaki Ticaret Savaşı ve Asya Pazarlarında Son Durum

Global olarak enflasyon ve resesyon endişeleri devam ederken, ABD’nin diğer ülkelerle yapacağı ticaret anlaşmalarına dair haber akışı, yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Asya’da, ABD’nin İngiltere ile gerçekleştirdiği ticaret anlaşmasının kısıtlı olduğu değerlendirmesi, ABD-Çin görüşmelerine ilişkin iyimserliği azaltırken, artan jeopolitik riskler de bölge piyasaları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Bölgede açıklanan makroekonomik verilere göre, Çin’de nisan ayında ihracat, Trump’ın gümrük tarifelerini artırmasına rağmen yükseldi. Çin Gümrükler Genel İdaresi verilerine göre, nisan ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 artarak 315,6 milyar dolara ulaştı. İthalat ise yüzde 0,2 azalarak 219,5 milyar dolar olarak gerçekleşti ve ülkenin dış ticaret fazlası 96,1 milyar dolara çıktı.

Çin’in ABD’ye ihracatında yüzde 21’lik bir azalma görülürken, ASEAN ülkelerine yüzde 20,8 ve AB ülkelerine yüzde 8,2’lik bir artış kaydedildi.

Japonya’da hane halkı harcamaları artış göstererek beklentileri aştı. Bölgede Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginlik de yakından takip ediliyor. Hindistan basınında, Pakistan’ın Cammu Keşmir bölgesindeki Hindistan’a ait mühimmat depolarına saldırı düzenlediği haberleri yer alıyor.

Bu gelişmelerin ardından Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,5 artarak 37.485 puana yükselirken, Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,1 düşüşle 2.577 puanda kapandı.

Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,3 değer kaybederek 3.343 puana gerilerken, Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 0,3 prim yaparak 22.834 puanda işlem görmeye devam ediyor. Hindistan’da Sensex endeksi ise yüzde 1 düşüşle 79.547 puanda seyrini sürdürüyor.

Related Posts

Trump tariflerinin gerçek etkisi! ABD ithalat kargolarında 2023’ten bu yana ilk yıllık düşüş bekleniyor

ABD’de tarifelerin etkisiyle ithalat kargolarında 2023’ten bu yana ilk yıllık düşüş bekleniyor.

Kümesi eve çevirdi: Para basıyor

ABD’li Landon Wilkinson, arazisinde boş duran 100 yıllık tavuk kümesini önce yıkmak istedi sonra maliyetini duyunca vazgeçti. 100 yıldır atıl haldeki kümesi tadilat ettirip eve dönüştürdü. Kümes evi Airbnb’de günlük kiraya veren Wilkinson hayatının …

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir