Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Türkiye’de Altın Üretimi ve Öksüt Madencilik Sektörde Önemli Bir Rol Oynuyor

Bickford, Türkiye’deki altın üretimi ve madencilik faaliyetleri hakkında yapılan değerlendirmede, 2024 yılında ülke genelinde toplam 32,2 ton altın üretildiğini açıkladı. Ancak altın ithalatının ülkenin cari açığının büyük bir kısmını oluşturduğunu belirtti.

Özellikle sektördeki izin süreçlerinin hızlandırılmasının cari açık üzerinde olumlu etkileri olacağını vurgulayan Bickford, Türkiye’de madencilik faaliyetlerine izin verilmesi için gerekli sürecin uzun ve karmaşık olduğunu ifade etti. Ancak hükümetin bu süreci hızlandırmak için reformlar üzerinde çalıştığını belirtti.

Öksüt Madencilik, Altın Üretiminin Yüzde 19’unu Karşılıyor

Öksüt Madencilik’in bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirten Bickford, şirketin sadece 2024 yılında 6,2 ton altın ürettiğini ve bu rakamın Türkiye’nin toplam altın üretiminin yaklaşık yüzde 19’una denk geldiğini açıkladı.

Öksüt Altın Madeni’nin önümüzdeki 4 yıl boyunca faaliyetlerine devam edeceğini belirten Bickford, şirketin farklı bölgelerde cevher arayışlarını sürdürdüğünü ve buralarda istihdamı desteklediğini ifade etti.

Ayrıca, şirketin sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiğini belirten Bickford, bölgedeki istihdamı artırmak için çeşitli projeler hayata geçirdiklerini ve yaklaşık 258 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İş Güvenliği İçin Yapay Zeka ve İleri Teknoloji Kullanılıyor

Bickford, iş sağlığı ve güvenliğinin madencilik sektöründe büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Öksüt Madencilik’in İSG risklerini en aza indirmek için ileri teknoloji ve yapay zeka kullanımını önemsediğini belirtti.

Bu kapsamda “İşte Güvenlik, Evde Güvenlik” eğitim programının uygulandığını belirten Bickford, çalışanların güvenlik kültürünü benimsemeleri için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Ayrıca, yapay zeka ve dijital teknolojilerin iş güvenliği süreçlerinde riskleri azaltmada önemli rol oynadığını belirten Bickford, bu teknolojilerin kazaları önlemek için kritik olduğunu dile getirdi.

Öksüt Madencilik’in sahadaki sensörler ve IoT teknolojisiyle toplanan verileri yapay zeka destekli sistemlerle analiz ettiğini belirten Bickford, bu sayede yüksek risk taşıyan bölgeler için önlemler alındığını ve kazaların önlendiğini vurguladı.

Related Posts

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Akbank’tan ilk çeyrekte kâr açıklaması

Akbank, 2025’in ilk çeyreğinde 13 milyar 732 milyon lira konsolide net kâr elde ettiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı’ndan deprem fırsatçılarına ceza

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen depremler neticesinde deprem çantası ve çadır denetiminde bulundu. Fahiş fiyat uygulayanlara ceza kesileceği açıklandı.

Fırsatlar ve tehditler konuşulacak

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, “Fırsatların ve tehditlerin bütün boyutlarıyla ele alındığı Avrasya Ekonomi Zirvesi iş insanları arasında yeni işbirliklerinin gelişmesine katkı sunacak” dedi.

Konut ve ulaşımda fahiş fiyat alarmı: Yetkililerden acil denetim talebi

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından özellikle konut ve otobüs biletlerinde fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara karşı Tüketiciler Derneği sıkı denetim istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir