Türkiye, Tarife Savaşlarına Hazırlanmalı

ÖZ İPLİK İŞ Genel Başkanı Rafi Ay: Türkiye Hazır Giyimde Tarife Savaşlarına Hazırlıklı Olmalı

ÖZ İPLİK İŞ Genel Başkanı Rafi Ay, ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı ve sonrasında Çin haricindeki ülkeler için 90 gün süreyle ertelediği tarifelerin geleceğinin belirsiz olduğunu belirtti. Ay, Türkiye’nin bu süreci hazır giyim sektörü ve emek sorunları için bir fırsata çevirmesi gerektiğini vurguladı.

Rafi Ay, ABD’nin koruma duvarlarını yükseltmesine karşın Türkiye’nin daha düşük gümrük tarifeleri ile fırsatlar elde edeceğine dair söylemlerin yapıldığını ancak Türkiye’nin karşı karşıya olduğu risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Ay, “Trump tarifelerinin etkileri henüz net değil ancak uygulanırsa Türk hazır giyim sektörünü olumsuz etkileyebilir” dedi.

Rafi Ay, tekstil, hazır giyim ve deri sektörlerindeki emek sorunlarının arttığını ve işçilerin örgütlenmesinin önemine değinerek, sektörün markalaşması ve katma değerli ürünlere olan talebin artması için sendikalı, toplu sözleşmeli çalışmanın tek çözüm olduğunu dile getirdi. Ay, Türk işçilerinin ülkenin sanayileşmesinde önemli bir rol oynadığını belirterek, işverenlerin ve ekonomi yöneticilerinin sorumluluklarını hatırlattı.

Ay, Türkiye’ye verilen markalı ürünlerde azalma olduğunu ve hazır giyim üreticilerinin diğer ülkelerde yatırımlara yöneldiğini söyledi. Hazır giyim sektöründe artan ithalatın önüne geçmek için Türkiye’nin tarife savaşlarına hazırlanması ve koruma duvarlarını kaldırması gerektiğini belirtti.

Genel Başkan Ay, taşıt araçlarında yaşanan sürecin benzer bir şekilde hazır giyim sektöründe de yaşanabileceğini vurgulayarak, Türkiye’nin üretimine sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. Ay, ülkelerin ticaret savaşlarına ek olarak imalatçı kimliği kazanmak için mücadele ettiğini ve yabancı sermayeye olan bağımlılığın sorgulanması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Linki

Related Posts

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Akbank’tan ilk çeyrekte kâr açıklaması

Akbank, 2025’in ilk çeyreğinde 13 milyar 732 milyon lira konsolide net kâr elde ettiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı’ndan deprem fırsatçılarına ceza

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen depremler neticesinde deprem çantası ve çadır denetiminde bulundu. Fahiş fiyat uygulayanlara ceza kesileceği açıklandı.

Fırsatlar ve tehditler konuşulacak

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, “Fırsatların ve tehditlerin bütün boyutlarıyla ele alındığı Avrasya Ekonomi Zirvesi iş insanları arasında yeni işbirliklerinin gelişmesine katkı sunacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir