Hepsiburada’nın 25. Yılı ve Kaspi ile Stratejik Ortaklık

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin: Kaspi İşbirliğiyle 25. Yılı Kutluyoruz

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, şirketin 25. yılını, Kazakistan merkezli teknoloji grubu Kaspi ile gerçekleştirdikleri stratejik ortaklıkla kutladıklarını belirtti. Gökçetekin, “Türkiye’ye bugüne kadar gelen en büyük yabancı yatırımcılardan biriyle gerçekleşen söz konusu işbirliği, şirketin bölgesel etki alanını da büyüttü.” dedi.

Hepsiburada’nın Perakende 2025 Zirvesi’nde Önemi

Birleşmiş Markalar Derneği’nin Fast Company ile düzenlediği Perakende 2025 Zirvesi’nde konuşan Gökçetekin, yapay zeka, müşteri deneyimi ve sürdürülebilirlik konularında Hepsiburada‘nın yürüttüğü çalışmaları ve Kaspi ile olan işbirliklerini değerlendirdi.

Türkiye‘nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada‘nın 25’inci yılını kutlayan Gökçetekin, Kaspi’nin şirketlerine yatırım yapmalarıyla ilgili bilgi verdi. Gökçetekin, “25. yılımızı, Kazakistan merkezli Kaspi şirketinin ana yatırımcımız olmasıyla taçlandırdık. Kaspi, sadece Kazakistan’daki e-ticaret operasyonuyla 22 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip. Türkiye’ye bugüne kadar gelen en büyük yabancı yatırımcılardan biriyle gerçekleşen söz konusu işbirliği, şirketin bölgesel etki alanını da büyüttü.” şeklinde konuştu.

Gökçetekin, Hepsiburada’nın Nasdaq borsalarında işlem gören Kaspi’nin Orta Asya pazarına ulaşmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, “BYD gibi yatırımlar konuşuluyor ama bu işbirliği, onlardan daha büyük. En önemlisi ise bu güveni küçük ve orta ölçekli esnafımıza yansıtabiliyor olmak.” ifadelerini kullandı.

Yapay Zeka ve İnovasyon

Gökçetekin, yapay zeka odaklı çalışmalarını vurgulayarak, “285 milyon ürünümüz var. Bu ürünleri insan gücüyle yönetmek mümkün değil, bu yüzden yapay zekaya ihtiyacımız var. Müşterinin hız ihtiyacını, fiyat beklentisini, karşısına çıkacak reklamı yapay zeka belirliyor. Aynı reklamı bir saat sonra göremeyebilirsiniz, çünkü sistem en çok satış sağlayan içeriği ön plana çıkarıyor. Her gün en ucuz fiyatı sunuyoruz. Fiyat garantisi veriyoruz. Bunların hepsi, yapay zeka desteğiyle mümkün.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TÜBİTAK ile kurdukları “Yapay Zeka Üniversitesi” aracılığıyla açık kaynaklı teknolojileri Türkiye’de paylaştıklarını belirten Gökçetekin, dünyanın önde gelen mühendislerinin burada çalıştığını ve amaçlarının ihracatı ve ticareti geliştirmek olduğunu anlattı.

Sürdürülebilirlik ve Çevre Dostu Politikalar

Gökçetekin, 2025’in zorlu ancak fırsatlarla dolu bir yıl olacağını belirterek, “Türkiye’de nakde dönüş süresi 120-150 günken, e-ticarette bu süre maksimum 30 gün. Yani, nakdinize sahip olmak istiyorsanız, e-ticaret büyüyecek. Genç nesil fiziksel mağazaları sevse de alışverişlerini e-ticaret üzerinden yapıyor. Sosyal medya da bunu destekliyor. Her yıl yüzde 20 organik büyüyen bir pazar var. Markalaşmak ve ihracat için bu alanda büyümeye mecburuz.” şeklinde konuştu.

Sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında da bilgi veren Gökçetekin, HepsiJet’in tüm araç filosunu elektrikli segmente dönüştürdüklerini açıkladı. “Evet, (elektrikli araçlar) şu anda daha pahalı. Ama bunların kullanımı, Türkiye için daha iyi. HepsiJet, karbon salımı en düşük ticaret lojistiği sağlayıcısı konumunda.” dedi.

Kaynak: AA / Sibel Morrow – Ekonomi

Related Posts

Android gizli çalışan uygulamalar bulma

Android telefonlarda arka planda çalışan uygulamalar, fark edilmeden batarya ve sistem kaynaklarınızı tüketebilir. Bu durum telefonunuzun performansını düşürür, aşırı ısınmaya neden olur ve pil ömrünü kısaltır. Dahası, bazı uygulamalar izniniz …

Android 16, yeni güvenlik özelliği sunuyor!

Google, Android 16 sürümü ile birlikte cihaz güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım atıyor. Geliştirilen yeni güvenlik modu sayesinde, telefon kilitliyken USB veri erişimi tamamen devre dışı bırakılacak. Bu özellik, kötü niyetli kişilerin USB …

Kanatları pembe parlıyor… Gizli bir mesaj mı taşıyorlar?

Kulağa inanılmaz gelse de, Kuzey Amerika’da yaşayan uzun kulaklı puhu kuşlarının (Asio otus) kanatları bazı ışıklarda parlak pembe bir ışıltı yayıyor. Bilim insanları bu ilginç doğa olayının yalnızca estetik değil, aynı zamanda iletişimsel bir işlev taşıyor olabileceğini düşünüyor.

Huawei ICT Day 2025: Endüstriyel dönüşümde yeni adımlar İstanbul’da tartışıldı

Huawei, 18 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirdiği ICT Day 2025 etkinliğinde, yapay zekâ, bulut bilişim, 5G ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi teknolojilerin sanayiye entegrasyonuna odaklandı. Etkinlik, sektör temsilcileri ve iş ortaklarını bir araya getirerek üç ayrı sektörel oturumla tamamlandı.

Microsoft, tartışılan Recall özelliğini kullanıma sundu!

Microsoft, Copilot Plus PC’lerde yer alacak olan tartışmalı “Recall” özelliğini resmen kullanıma sundu. Bu fonksiyon, cihaz üzerinde gerçekleştirilen işlemlerin anlık ekran görüntülerini kaydederek; kullanıcılara geçmişe dönük bir zaman çizelgesi …

iPhone 17’de hayal kırıklığı: RAM artışı iPhone 18’e kaldı

Apple, iPhone 17’de beklenen tasarım değişikliğine ek olarak donanım tarafında da önemli bir güncellemeye hazırlanıyor. Son olarak TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 18 ve 18 Pro’nun bellek kapasitesi hakkında sürpriz …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir