İki ay boyunca yataktan çıkmayacak çalışan arıyorlar

NASA Deneyinde 60 Gün Boyunca Yatakta Kalmak!

NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), Almanya’da mikro yerçekiminin astronotlar üzerindeki etkilerini anlamak amacıyla 60 gün boyunca yatakta kalacak deney katılımcılarını arıyor. Katılımcılar bu süre boyunca yataktan kalkamayacak, yemeklerini, içeceklerini ve hatta tuvalet ihtiyaçlarını yatakta karşılayacak.

“OTURMAYA İZİN VERİLMİYOR”

Bu deney, NASA’nın uzun süreli uzay yolculuklarının astronotlar üzerindeki etkilerini incelemek için tasarladığı bir proje. Katılımcılar, başları sabit bir açıda aşağı eğik şekilde yatacaklar. Deney süresince bilgisayar kullanabilecek, yemek yiyebilecek ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Ayrıca, ayaklarıyla video oyunları oynama imkanına da sahip olacaklar. NASA’daki insan araştırma programından Dina Fine Maron, deneyin uzay yolculuğunu simüle ettiğini belirterek, katılımcıların başlarının yatağın başlığına doğru kaydığı eğimli bir pozisyonda yatıp hiçbir şey için -hapşırmak dahil- oturmalarına izin verilmediğini söyledi.

“SÜPER EĞLENCELİ”

Daha önce benzer bir deneyde yer alan gönüllü denek Andreas Joshi, deney sürecini ‘süper eğlenceli’ ve ‘güçlendirici’ olarak nitelendirdi. Joshi, deney boyunca yaşadığı zorlukları anlatarak, vücudun yerçekimine tekrar alışması gerektiğini ve oturmanın yürümekten daha zor olduğunu belirtti.

“MARS’A YOLCULUĞU SİMÜLE EDİYOR”

Nöromüsküler nörolog Seward Rutkove, deneyin oldukça rahatsız edici olduğunu ve Mars’a altı ay süren bir yolculuğu simüle ettiğini söyledi. NASA, bu tür deneylerle elde edilen verileri Ay ve Mars’a planlanan uzun süreli yolculuklarda astronotların sağlığını korumak için kullanmayı hedefliyor. 2028’e kadar üç düzine gönüllü grubuyla benzer testlerin yapılması planlanıyor.

Related Posts

Kudüs Ermeni Patrikhanesi, Paşinyan’ın kiliseye yönelik ifadelerini kınadı

Kudüs Ermeni Apostolik Kilisesi Patriği Manukyan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın kiliseye yönelik ifadelerini utanç verici olarak nitelendirdi.

Kabine Toplantısı başladı

Kabine Toplantısı başladı

ABD Büyükelçisi Barrack’ın açıklamaları dünya basınında: ‘Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni dönem’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye’nin F-35 programına yeniden dahil edilebileceğini ve CAATSA yaptırımlarının yıl sonuna kadar kaldırılabileceğini bildirdi. Dünya basını, Barrack’ın açıklamalarına ilişkin haberlerinde, Türkiye ve ABD ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığını kaydetti.

Prof. Dr. Adem Sözüer’den CHP’nin kurultay davasına ilişkin 10 maddelik açıklama

Prof. Dr. Adem Sözüer, CHP’ye açılan kurultay davasına ilişkin olarak açıklama yaptı. Sözüer, bu davanın ‘görünüşte dava’ olduğuna ve siyasi tasfiye için açıldığına ilişkin olarak 10 maddelik açıklamasında, “Partilerin hukuk dışı yöntemlerle etkisizleştirilmesi esasen suçtur. Bu suçların mağduru sadece o partinin üyeleri değil tüm toplumdur” dedi.

İşe giderken karşılaştı: Ne olduğunu anlayana kadar akla karayı seçti

Sabah işe gitmek için evinden çıkan bir adam, hayatında belki de bir kez karşılaşabileceği olağanüstü bir manzaraya tanıklık etti.

Mansur Yavaş’tan Sözcü Gazetesi’nin Kılıçdaroğlu iddiasına cevap: ‘Böyle bir sözüm yok’

Sözcü Gazetesi’nin manşetinde yer alan Mansur Yavaş’ın ‘Bu saatten sonra Kılıçdaroğlu’yla görüşmem’ haberi yalan çıktı. Mansur Yavaş sosyal medya hesabından ‘Böyle bir sözüm yok’ dedi.