Makarnayı doğru haşlama sırrı ortaya çıktı: Daha az karbonhidrat alacaksınız

Uzmanlar, makarnanın doğru pişirme yönteminin vücudun aldığı karbonhidrat miktarını doğrudan etkileyebileceğini belirtiyor. Beslenme uzmanı Julia Farre, makarnayı “al dente” yani tam kıvamında pişirmenin önemine vurgu yapıyor.

Al dente pişirilen makarnanın, karbonhidratların vücut tarafından daha yavaş ve az emilmesini sağladığı ifade ediliyor. Böylece kan şekerinin daha dengeli yükselmesi ve uzun süre tokluk hissi vermesi sağlanıyor.

İtalya’nın yüksek makarna tüketimine rağmen düşük obezite oranına sahip olmasının sırrının sadece pişirme tekniği değil, aynı zamanda porsiyon kontrolü ve sos tercihi gibi alışkanlıklarda olduğu belirtiliyor.

Julia Farre, mükemmel bir makarna için pişirme önerilerini şu şekilde sıralıyor:

  • Bol tuzlu su kullanmak
  • Paket üzerindeki süreyi 1-2 dakika azaltarak pişirmek
  • Makarnayı soğuk suyla durulamamak
  • Süzdükten sonra sosla hemen buluşturmak

Uzmanlar, makarnanın yanı sıra eşlik eden malzemelere de dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Kızarmış domatesli, krema bazlı soslar ve aşırı peynir tüketiminin makarnanın sağlıklı özelliklerini gölgeleyebileceği belirtiliyor.

İdeal makarna tabaklarında, sebzelerle zenginleştirilmiş, az yağlı protein kaynakları içeren ve ölçülü porsiyonlarla sunulan tabakların olması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca, makarnayla birlikte ekmek tüketilmemesi gerektiği çünkü farklı karbonhidrat kaynaklarının bir araya gelmesi kan şekerinde ani yükselmelere yol açabiliyor.

Related Posts

Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Birçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değildir. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönemdir. Havadaki polenler başta olmak üzere bir dizi değişiklik alerjik reaksiyonları kötüleştirebilir. Mevsimsel alerjiler için bir tedavi olmasa da, alacağınız bazı önlemler iltihabı yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmeniz daha az alerjik atak geçirmenize yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!

Ev hapsi verilen Mahir Polat’tan endişe verici haber

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen “Terör” soruşturması kapsamında “Silahlı terör örgütüne yardım etme” suçundan tutuklanan, ardından İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince sağlık durumunda …

Van’da Trafik Kazası: 6 Ölü, 13 Yaralı

Van’da minibüsle kapalı kasa kamyonetin çarpıştığı kazada 6 kişi öldü, 4’ü ağır 13 kişi yaralandı. Van- Hakkari kara yolunun Güzeldere Tüneli yakınında, sürücülerinin isimleri henüz öğrenilemeyen 34 GCR 604 plakalı yolcu minibüsü ile karşı yönden …

Van-Hakkari Karayolunda Büyük Kaza: 6 Ölü, 10 Yaralı

(VAN) – Van- Hakkari karayolunda meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre, 6 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Van- Hakkari karayolu Güzeldere Tüneli girişinde meydana gelen kazada, Hakkari firmasına ait, S.E. yönetimindeki …

Avcılar’da Yaya Kazası: Bir Kişi Ağır Yaralandı

Avcılar’da yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya otomobil böyle çarptı İSTANBUL – İstanbul Avcılar’da yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı. Adam ağır yaralanırken, çarpma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, önceki gün Avcılar …

Kırıkkale’de Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

KIRIKKALE’de hafif ticari araç ile çarpışan motosikletin sürücüsü Ali Kaan Ünal hayatını kaybetti. Kaza, akşam saatlerinde Hasan Polatkan Caddesi MKE Anaokulu yakınlarında meydana geldi. E.B idaresindeki 37 FD 760 plakalı hafif ticari araç, aynı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir